Rumi presenteert de eclectische keuken van Joseph Abboud: een beetje Libanees, wat Perzische invloeden en een vleugje Turks. Familierecepten met hier en daar een twist, zoals een tabouleh van broccoli, of juist een ode aan klassiekers zoals sigara böregi. De grenzeloze Midden-Oosterse keuken van Rumi is soulfood op z’n best.

Ontdek de pijlers van de Midden-Oosterse keuken en maak specerijenmengsels zoals baharat en dukkah of Iranese zoetzure siroop sekanjabin. Ontdek de veelzijdigheid van toum (knoflookpasta) en maak je eigen granaatappeldressing. Ga aan de slag met de vele mogelijkheden van labneh en kook de sterren van de hemel.

Van lunch, snacks & dips, hoofdmaaltijden, gerechten om te delen, salades die je moet proeven tot en met desserts en fijne drankjes. Van fattoush met tuinbonen, asperges & amandelen of kip circassian (gepocheerde kip met walnoten & paprika). Maak het dessert met een knipoog, turka mi su, of in arak gepocheerde abrikozen gevuld met labneh. De recepten in het fraai en grafisch vormgegeven Rumi nodigen iedereen uit om grenzeloos Midden-Oosters te koken.