De fruitslagers doken in de bittere waarheid van de sinaasappelindustrie. Waar wij het jaar rond kunnen genieten van deze oranje exoten, worden wereldwijd mensen ziek door excessief pesticidegebruik. En dat terwijl de bitters in hun schillen in veel culturen juist medicinale eigenschappen worden toegedicht.

Begeleid door inheemse bittere kruiden en gebrand eikenhout vormen de biologische broeders van (bloed)sinaasappels en grapefruit een multi-inzetbare oplossing: leng aan op 1:3 voor een 0.0 Negroni, 1:5 voor een onbespoten Spritz of 1:8 voor een “waste saving” soda.

Serveertips:
Met alcohol – Bitterbloed Spritz:
* 2 delen Zucca of Cynar
* 1 deel Bitter Bloed
* 5 delen prosecco
garneren met grapefruit/bloedsinaasappel

Fruitslagers maken van de bittere nasmaak in de sinaasappelindustrie een oplossing: Bitter Aperitivo!
Ingrediënten: infusie van fruit en kruiden, (water, sinaasappel, grapefruit, eikenhout, gentiaanwortel, kalmoeswortel, paarse peen), suiker, 10% bloedsinaasappelsap, voedingszuur: citroenzuur, zout.