Heb je ze al geproefd, de nieuwe witte chocoladerepen van Tony’s Chocolonely? Er is een helemaal witte reep (wit wit wit) en er is een gouwe ouwe limited edition terug van weggeweest: wit framboos knettersuiker. Deze was erg populair, dus er zullen veel fans een vreugdedansje doen ;-). Super leuk dat de witte cacaoboter nu ook traceerbaar is en de witte reep opgenomen kan worden in de Tony familie!
Op instagram zag ik bij @kersoptaart via het blog van mommyslife.nl een super leuk receptje voorbij komen voor Sinterklaasavond (of elke andere willekeurige avond in december… of november…): Witte Rocky Road met strooigoed. Ik maakte het met de witte Chocolade repen van tony’s. Erg makkelijk om te maken en het ziet er super feestelijk uit!
Ik gebruikte:
-540 gram witte chocolade (3 repen van 180 gram Tony’s Chocolonely). Hiermee kon ik 1 bakblik en vier kleine vormpjes vullen.
-Diverse strooigoed en lekkernijen zoals kruidnootjes, schuimpjes, chocolade, tumtummetjes, chocolademuntgeld en chocoladekruidnootjes.
-bakpapier
-bakvorm
Doen:
Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Smelt de witte chocolade au bain marie maar zorg dat de chocola niet te heet wordt, het water mag niet koken! Leg wat kruidnootjes op de bodem van de bakvorm en giet hier de gesmolten chocolade overheen. Als de chocolade niet te heet is (want anders smelten de chocolaatjes) maar nog wel zacht, dan leg je het snoepgoed er bovenop. Zet de bakvorm daarna minimaal 2 uur in de koelkast, breek of snijdt de reep in stukken en smullen maar! Fijne Sinterklaasavond!